Fårene blev raske

Fårene blev raske

Finn Halkjær er opvokset i et hjem, hvor kristendommen ikke fyldte meget. For Finn var kristendommen fyldt med regler, og det sagde ham ikke noget.

Hans hustru Else Marie ville til gengæld gerne vide mere om kristendommen, og derfor tog hun med på et Alpha-kursus. Derhjemme oplevede Finn, at Else Marie læste mere i Bibelen og blev mere glad.

”Det sagde dog ikke mig noget. Jeg var så skeptisk, at jeg når kørte ned for at hente hende efter en kursusaften, ville jeg ikke inden for døren. Jeg ventede udenfor kirken i bilen.”

Gennem Else Marie mødte Finn nogle folk fra kirken, som han havde det godt med, og til sidst sagde Finn ja til at prøve at tage med på et Alpha-kursus.

”Det var nogle gode aftener, men jeg syntes stadig, at det var mærkeligt, at de kunne tro på det. Der blev stillet mange kritiske spørgsmål, men lederne havde en utrolig god evne til at svare, så vi følte os aldrig forkerte og dumme,” fortæller Finn.

Samtidig begyndte der dog at blive problemer hjemme på landbruget i fårebesætningen.

”Der begyndte at komme sygdom i lammeflokken, og det var helt sikkert, at når jeg kom hjem fra en Alpha-aften og gik besætningen igennem, da var der altid meget syge lam, som jeg blev nødt til at aflive. Det stod på i lang tid og blev værre og værre,” siger Finn, som fortæller, at dyrlægen ikke kunne give en forklaring.

En søndag var Finn med til gudsjeneste, og præsten foreslog, man skulle bede for dyrene.

”Jeg gik med til det, men var ikke glad for det. Det var direkte grænseoverskridende,” husker Finn.

Det gik dog sådan, at der blev bedt for både Else Marie og Finn og dyrene. Og så blev alting anderledes.

”Der skete det utrolige, at da jeg kom ud i stalden næste morgen, oplevede jeg, at de lam, som var dødssyge aftenen før, og ikke i stand til at gå, nu pludselig var helt raske. Og derefter var der ikke sygdom i besætningen.”

Den oplevelse fik Finn til at begynde at tro.

”Jeg blev overbevist. Nu er der gået 17 år, og og vi holder stadig fast i vores tro, og ønsker at andre må få den samme mulighed, som vi fik, da vi mødte Jesus gennem Alpha,” siger Finn og fortsætter:

”Og det der med, at jeg syntes, at livet som kristen var noget kedeligt noget med en masse stramme regler, er gjort til skamme. Tværtimod er det en velsignelse og en berigelse.”

Find an Alpha near you

Try Alpha

Find out more about Alpha

Learn more