Plads Til Kritik

Plads Til Kritik

Thea deltog på Alpha. Hun oplevede det som et sted med plads til at være kritisk og til at lære.

Alpha er ikke en kristen klub. Det er et sted man kommer, hvor meninger brydes og man kan møde mennesker, der mener noget andet end en selv. 

Man møder folk, man ikke kender og lærer, at man bliver nødt til at lytte for at forstå mennesker. Og folk til Alpha har lyttet. De har villet høre, hvad jeg mente. Det har betydet, at jeg har haft lyst til at komme, og at jeg har følt det var ok, at jeg ikke mente det samme som de andre om Gud. Der var plads til at være kritisk og  til at lære.

Der er nogle kristne værdier, jeg har haft med i baggagen hele mit liv, som jeg ikke har forstået før. Nu kan jeg pakke baggagen ud og forholde mig til, om det er noget, jeg vil tage med videre. Alpha handler jo om emner, der er vigtige at forholde sig til. Det betyder for eksempel noget for alle, hvordan man dør. 
Jeg ved ikke, om jeg nogensinde bliver mere kristen, men på Alpha er jeg blevet mere klar over, hvad jeg mener.  

Want to find an Alpha near you

Try Alpha

Find out more about Alpha

Learn more

Related

Få den nye Pocket Bibel 'Mød Gud' tilsendt gratis!

Få den nye Pocket Bibel 'Mød Gud' tilsendt gratis!

Kan man møde Gud?

I tusindvis af år har mennesker haft oplevelser, som de kun kan beskrive på én måde: de har oplevet et møde med Gud.

I MØD GUD finder du eksempler på 10 nye og hundredevis af gamle møder med Gud. Ofte har folk mødt Gud, når det har været mest ønsket. Nogle gange er det sket, når det har været mindst ventet. Andre gange er det sket for folk, der slet ikke troede, at den slags var muligt.

MØD GUD er verdens vigtigste bog med et usædvanligt langt forord. Verdens vigtigste bog er den del af Biblen, der fortæller historien om Jesus. I det usædvanligt lange forord møder du mennesker som dig og mig, der har mødt Gud.

Hvem er den for?

MØD GUD er skrevet til folk, der er nysgerrige på at tale om tro. Den er mest skrevet til unge, men den rammer bredt. Første del af bogen er 10 menneskers historier om møder med Gud og hvad det betyder for dem.

Det nye testamente på en måde du ikke har prøvet før …

Anden del er ny testamente på hverdagsdansk. Den er skrevet som en helt almindelig bog uden versopdelinger der kan være forstyrrende. Det betyder, at du læser teksterne på en ny måde.

Værktøjer

I den sidste del af bogen får du gode idéer til hvordan du kan

… lave bibelstudiegruppe som de kendte i Hollywood.

… gå i kirke som Dronning Margrethe

… gå på Alphakursus som 29 mio. andre

+ en bunke andre gode sager.

Read >
Sophia's Story

Sophia's Story

Du kan sige hvad du har lyst til! Udfordre eller stille spørgsmål. Bare tag afsted og vær den du er

Watch >